fredag 12. november 2010

En lørdag i opplysningens og samvittighetens tegn

Da er det helg igjen om noen få timer, og i kveld skal jeg lade opp til morgendagens program, som står i opplysningens og samvittighetens tegn.

Jeg begynner på Litteraturhuset, hvor Cathrine Holst holder foredrag om feminisme. Foredraget heter "I am woman" og begynner kl 15.00. Altså i perfekt tid i forhold til morgendagens store begivenhet: NOAH's fakkeltog mot pels 2010. Det begynner kl. 17.30 på Youngstorget. Sakset fra arrangementets Facebook-sider:

"NOAH har arrangert fakkeltog mot pels i flere år. Lørdag 13 november er det tid igjen, for syvende gang. Møt opp og vis din motstand mot pelsindustrien! Vi møtes kl. 17.30 på Youngstorget i Oslo. Her blir det salg av fakler til 20 kr stk, som går til inntekt for NOAHs pelskampanje PelsUT. Man har også muligheten til å melde seg inn som støttemedlem hos oss, og bidrar dermed til at vi kan få gjort enda mer for dyrene. Melder man ...seg inn denne kvelden, vil man i tillegg få en gratis t-skjorte med anti-pels motiv som gave. Vi kommer også til å selge nye hettegensere med Nemi-motiv, klistremerker og buttons til inntekt for pelskampanjen.

Vi skal gå i et rolig tog oppover Karl Johan med bannere, plakater og fakler. Vi ender opp foran Stortinget hvor det skal være en stor scene hvor politikere, kjendiser og representanter fra NOAH skal holde appeller mot pelsindustrien (se liste på www.dyrsrettigheter.no) Det blir også salg av vegansk pai og te ved Stortinget.

Vi håper flest mulig vil ta turen ut denne kvelden for å støtte årets største arrangement for dyrs rettigheter, ta gjerne med en venn eller to også. Alle er velkommen, unge og gamle. For mer info, se www.pelsut.no.

Det blir også arrangert fakkeltog i Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Kristiansund - se www.facebook.com/motpels om info for de andre byene."


Bilde lånt fra http://www.pelsut.no/

Forhåpentligvis er værgudene med oss, for jeg er en frysepinn som ikke syns det er nødvendig med regn og vind når jeg skal være utendørs.

Resten av helgen går nok med til huslige sysler som er blitt forsømt i det siste, brodering og kanskje litt jobbing.

Hva skal du gjøre i helgen?

1 kommentar:

  1. Jeg skal også gå i fakkeltog.
    GOD HELG til deg også! :-))

    SvarSlett