søndag 7. november 2010

En perfekt lørdagskveld

Lørdagskvelden i går var helt perfekt.

Jeg møtte gode venninner i byen for mat, skravling, latter og show.

Vi begynte kvelden på Posthallen restaurant


Maten var utsøkt, servicen upåklagelig og rommet i seg selv er nydelig. Absolutt å anbefale, enten man skal ut med venninner, kjæresten eller businesspartnere. Vi valgte å spise  hovedrett og dessert fra årets julemeny. To valgte Livechekylling "Foie Gras", fulgt av polentakake, trøffelkrem, rosenkål og pastinakk, mens de to andre valgte torsk "Bacon", fulgt av kokte poteter, petit poise-krem og en beurre blanc med rogn. Denne retten var overstrødd med rødbete-aske.

Som drikke valgte størsteparten av følget en nydelig eplemost som jeg ikke husker navnet på, mens undertegnede drakk et glass vin. Det var en syrah fra Languedoc, men siden restauranten ikke har en utfyllende vinliste (beklager, men det holder ikke å skrive produsent, årstall og landsby i vinlisten!), kan jeg ikke si noe mer om den, annet enn at den passet utmerket til maten.

Til dessert valgte tre av oss hvit sjokolademousse med knuste pepperkaker, multer, karamellisert sjokolade og is. M-m-mmmm! Undertegnede smakte aldri på den karamelliserte eplekaken med kanelkrem og eplesorbet, men den var visst helt himmelsk i følge førstehånds rapporter.

Etter dette fantastiske måltidet beveget vi oss mot Edderkoppen og show med "Raske Menn". En lang historie kort: Vi lo hysterisk og ukontrollert i den halvannen timen showet varte, og i dag er jeg støl i magemusklene. 


Men jeg må jo si at jeg ikke helt skjønner hvorfor folk drar med seg unger på slike show. For det første begynte det kl 21.30. Og for det andre var det alkoholservering der. Bare de to burde være nok informasjon til at man lar 10-åringen være igjen snurt hjemme. Humoren var til tider pubertal, men den egnet seg slett ikke for barn. Jeg vil, i min naive lille boble, også tro at barn ikke har det store utbyttet av showet (annet enn at de ser veldig rare ut, da), for de aller fleste referanser var godt voksne og vel så det. (Hvilke barn har f.eks. hørt om filen "Deep Throat"? Og hvilken forelder syns det er stas å forklare barnet om denne filmen?)

Alt i alt en svært så vellykket lørdagskveld med gode venninner. 

1 kommentar:

 1. Vi moret oss ved frokostbordet i dag med alle spørsmålene enkelte foreldre kan ha blit utsatt for på veien hjem...

  -Mamma, hva er en stripper?
  -Mamma, hvorfor klødde hun i halsen?
  -Mamma, hvorfor var mannen naken?
  -Mamma, hvorfor skulle hun ha lyst på dem?
  -Mamma, hva er porno?

  Og så videre og så videre...

  SvarSlett