onsdag 17. november 2010

Min ønskeliste til julenissen...

...er ikke helt klar enda, men i år kommer disse deilige og utrolig søte tøflene fra TOVA til å stå øverst.


I 2002 flyttet en norsk familie på 4 til Mongolia. En lang historie kort:  I dag livnærer flere hundre mongolske familier seg som et resultat av dette arbeidet, og omkring 80 er fulltidsengasjert av Tova. Bistandsprosjektet er blitt til næringsutvikling, og mottagere av bistand er blitt arbeidstakere.

Tovete tøfler som også varmer hjertet. Hvor fantastisk er ikke det?

søndag 14. november 2010

Til verdens beste pappa

Gratulerer med farsdagen!


fredag 12. november 2010

En lørdag i opplysningens og samvittighetens tegn

Da er det helg igjen om noen få timer, og i kveld skal jeg lade opp til morgendagens program, som står i opplysningens og samvittighetens tegn.

Jeg begynner på Litteraturhuset, hvor Cathrine Holst holder foredrag om feminisme. Foredraget heter "I am woman" og begynner kl 15.00. Altså i perfekt tid i forhold til morgendagens store begivenhet: NOAH's fakkeltog mot pels 2010. Det begynner kl. 17.30 på Youngstorget. Sakset fra arrangementets Facebook-sider:

"NOAH har arrangert fakkeltog mot pels i flere år. Lørdag 13 november er det tid igjen, for syvende gang. Møt opp og vis din motstand mot pelsindustrien! Vi møtes kl. 17.30 på Youngstorget i Oslo. Her blir det salg av fakler til 20 kr stk, som går til inntekt for NOAHs pelskampanje PelsUT. Man har også muligheten til å melde seg inn som støttemedlem hos oss, og bidrar dermed til at vi kan få gjort enda mer for dyrene. Melder man ...seg inn denne kvelden, vil man i tillegg få en gratis t-skjorte med anti-pels motiv som gave. Vi kommer også til å selge nye hettegensere med Nemi-motiv, klistremerker og buttons til inntekt for pelskampanjen.

Vi skal gå i et rolig tog oppover Karl Johan med bannere, plakater og fakler. Vi ender opp foran Stortinget hvor det skal være en stor scene hvor politikere, kjendiser og representanter fra NOAH skal holde appeller mot pelsindustrien (se liste på www.dyrsrettigheter.no) Det blir også salg av vegansk pai og te ved Stortinget.

Vi håper flest mulig vil ta turen ut denne kvelden for å støtte årets største arrangement for dyrs rettigheter, ta gjerne med en venn eller to også. Alle er velkommen, unge og gamle. For mer info, se www.pelsut.no.

Det blir også arrangert fakkeltog i Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Tromsø og Kristiansund - se www.facebook.com/motpels om info for de andre byene."


Bilde lånt fra http://www.pelsut.no/

Forhåpentligvis er værgudene med oss, for jeg er en frysepinn som ikke syns det er nødvendig med regn og vind når jeg skal være utendørs.

Resten av helgen går nok med til huslige sysler som er blitt forsømt i det siste, brodering og kanskje litt jobbing.

Hva skal du gjøre i helgen?

søndag 7. november 2010

En perfekt lørdagskveld

Lørdagskvelden i går var helt perfekt.

Jeg møtte gode venninner i byen for mat, skravling, latter og show.

Vi begynte kvelden på Posthallen restaurant


Maten var utsøkt, servicen upåklagelig og rommet i seg selv er nydelig. Absolutt å anbefale, enten man skal ut med venninner, kjæresten eller businesspartnere. Vi valgte å spise  hovedrett og dessert fra årets julemeny. To valgte Livechekylling "Foie Gras", fulgt av polentakake, trøffelkrem, rosenkål og pastinakk, mens de to andre valgte torsk "Bacon", fulgt av kokte poteter, petit poise-krem og en beurre blanc med rogn. Denne retten var overstrødd med rødbete-aske.

Som drikke valgte størsteparten av følget en nydelig eplemost som jeg ikke husker navnet på, mens undertegnede drakk et glass vin. Det var en syrah fra Languedoc, men siden restauranten ikke har en utfyllende vinliste (beklager, men det holder ikke å skrive produsent, årstall og landsby i vinlisten!), kan jeg ikke si noe mer om den, annet enn at den passet utmerket til maten.

Til dessert valgte tre av oss hvit sjokolademousse med knuste pepperkaker, multer, karamellisert sjokolade og is. M-m-mmmm! Undertegnede smakte aldri på den karamelliserte eplekaken med kanelkrem og eplesorbet, men den var visst helt himmelsk i følge førstehånds rapporter.

Etter dette fantastiske måltidet beveget vi oss mot Edderkoppen og show med "Raske Menn". En lang historie kort: Vi lo hysterisk og ukontrollert i den halvannen timen showet varte, og i dag er jeg støl i magemusklene. 


Men jeg må jo si at jeg ikke helt skjønner hvorfor folk drar med seg unger på slike show. For det første begynte det kl 21.30. Og for det andre var det alkoholservering der. Bare de to burde være nok informasjon til at man lar 10-åringen være igjen snurt hjemme. Humoren var til tider pubertal, men den egnet seg slett ikke for barn. Jeg vil, i min naive lille boble, også tro at barn ikke har det store utbyttet av showet (annet enn at de ser veldig rare ut, da), for de aller fleste referanser var godt voksne og vel så det. (Hvilke barn har f.eks. hørt om filen "Deep Throat"? Og hvilken forelder syns det er stas å forklare barnet om denne filmen?)

Alt i alt en svært så vellykket lørdagskveld med gode venninner. 

fredag 5. november 2010

Høstkos for store piker


En dobbel espresso av nymalte bønner
En drøy teskje bringebærhonning fått av god venn
Kakaopulver fra La Maison du Chocolat kjøpt i Paris
Varm melk man liker i passe mengde
En dæsj whiskey fra samboers samling

= Ren, skjær nytelse på en novemberfredag man er hjemme alene


Posted by Picasa

Busy bee

Lenge siden jeg har skrevet noe her nå, men jeg har hatt det litt travelt.

Jeg har ansvaret for å organisere juletrefester, noe som er korpset jeg spiller i sin største inntektskilde, og det har de siste ukene gått ganske mange timers arbeid på å få avtalene i boks. I tillegg hadde korpet reis-bort-seminar hele forrige helg. Vi var på Helgelandsmoen militærleir rett utenfor Hønefoss. Militærleiren er nedlagt og gjort om til næringspark. Vi leide hele General Hotell, samt noen konferansefasiliteter hele helgen. Øvingsrommet var OK, maten suveren og sengene gode. Alt til en helt uslåelig pris. Så jeg kan anbefale å sjekke ut dette stedet dersom man skal ha teamsamling, koret skal ha øvingshelg eller lignende.

Denne uken har gått med på jobb, korps, IKEA-besøk og rakfisklag. På IKEA fikk jeg kjøpt alt jeg skulle ha, riktig så flink var jeg. Lå an til å holde meg strengt til handlelisten, faktisk. Helt til jeg kom til området før kassene. Julepynten var satt frem, og hjernen min skrudde seg av. Lang historie kort: Jeg tror ikke jeg trenger å handle veldig mye mer julepynt i år. Med mindre jeg ønsker å gå Gjertrud Sand en høy gang. "Olaf, æ står under misteltein!"

I går hadde vi årets rakfisklag på jobb. Noen av pensjonistene pleier å arrangere det for oss, og det er en riktig så trivelig affære. God mat (ihvertfall for de som liker rakfisk), god drikke og generelt hyggelig samkvem med gode kollegaer er noe man altfor sjelden tar seg tid til. Så vi er glade for at pensjonistlaget hos oss inviterer oss på denne sammenkomsten.

I morgenkveld skal jeg ut med noen venninner. Det blir vel en liten matbeta før vi skal se showet til "Raske Menn". Men først må jeg vel jobbe noen timer. Det tar på å være en busy bee.